Soohmi.com adalah laman web perkongsian masakan melayu, kami bertujuan memberikan informasi yang berkaitan dengan resepi.

website ini dibina pada tanggal 28 Mei 2020 dan hasil penulisan di web ini merupakan hak milik penulis kecuali dinyatakan sumber dan pihak kami sudah mendapatkan izin untuk menyiarkan artikel.

Sebagian besar informasi memasak dan resepi yang kami berikan diperoleh dari pengalaman kami , selain itu, ditambahkan pula dari berbagai sumber media cetak, elektronik dan internet. Kami memahami bahwa tidak semua resep sempurna, untuk itulah kritik dan saran membangun bisa disampaikan melalui email kami di soohmi.com demi menghadirkan informasi resepi yang lebih akurat.

Visi dan Misi Kami Misi kami adalah menghadirkan aneka macam resepi masakan yang variatif dan lengkap sehingga membantu ibu yang sering kebingungan menghadirkan menu hidangan nikmat dan lezat untuk keluarga setiap harinya. Semoga kumpulan resepi masakan yang kami sajikan bisa menginspirasi dan membantu ibu agar tidak lagi kebingungan ketika hendak menyajikan menu makanan untuk keluarga.

apabila anda memiliki pertanyaan sila hubungi kami dengan klink link Contact Us.

Siapa di Belakang soohmi.com

soohmiSoohmi Fajria

Salam perkenalan semua, Saya Soohmi. blog ini saya jadikan sebagai buku resepi peribadi saya untuk abadikan resepi yang saya selalu hidangkan untuk anak dan suami. Manalah tahu bila saya sudah tua atau tiada, anak boleh tengok resepi menu yang saya pernah sediakan untuknya.

Saya ini tidaklah pandai memasak lauk pauk yang sedap macam kedai atau pakar masak. Begitu juga kuih muih. Kepakaran saya lebih terarah kepada cookies, kuih raya dan kek. Tapi hari demi hari terus mencuba menjadikan menu harian lebih sedap dari sebelumnya untuk dihidangkan menjadi santapan keluarga.